Порто победи Атлетико Мадрид с 2:1 на Ещадио до Драгао“ в

...
Порто победи Атлетико Мадрид с 2:1 на Ещадио до Драгао“ в
Коментари Харесай

Пълен крах за Атлетико Мадрид - аут са от Европа!

Порто победи Атлетико Мадрид с 2:1 на „ Ещадио до Драгао “ в последния мач от груповата фаза в Шампионска лига. Паралелно с този дуел, Байер Леверкузен и Клуб Брюж приключиха при резултат 0:0, което значи, че „ дюшекчиите “ са навън от евротурнирите.

Попаденията за „ драконите “ бяха дело на Меди Тареми и Стивън Еустакио, а Иван Маркано си означи автогол в края на срещата. По този метод Порто приключва на първата позиция в класирането в група „ В “, а Клуб Брюж остава втори. Байер Леверкузен приключи на трето място и ще взе участие в Лига Европа на пролет, а Атлетико Мадрид остава финален и отпада от евротурнирите.

Двубоят стартира с напън на " драконите ". Отавио изведе по десния фланг Еванилсон, който с едно допиране попаде по земя в наказателното поле на Атлетико Мадрид в 5-ата минута, където нападателят на Порто Меди Тареми засече с едно допиране във вратата, защитавана от Ян Облак, с цел да открие резултата.

Галено комбинира на двойно подаване с Тареми, който го изведе очи в очи против Облак в 13-ата минута. Бразилецът шутира, само че стражът на Атлетико отрази.

Галено бе изведен по левия фланг на нападението на Порто в 24-ата минута. Бразилецът напредна с дрибъл и попаде към точката за осъществяване на 11-метров углавен удар за Стивън Еустакио, който стреля и удвои задатъка за " драконите ".

Играчите на Атлетико Мадрид имаха искания за дузпа в 31-ата минута поради нарушаване на Зайду против Анхел Кореа. Реферът Даниеле Орсато обаче направи знак, че играта би трябвало да продължи.

Меди Тареми откри Отавио в наказателното поле в 36-ата минута. Фланговият футболист шутира в далечния ъгъл на вратата, само че Ян Облак се беше позиционирал добре и отрази удара с крайник.

Меди Тареми навлезе отдясно в наказателното поле на Атлетико Мадрид и шутира в близкия ъгъл, само че стражът на гостите вниманаше и отрази в 50-ата минута.

Жоао Феликс стреля рисково от границата на наказателното поле в 59-ата минута, само че неговият удар бе отразен от Диого Коща.
 
Меди Тареми изведе Еванилсон на чиста голова позиция в 63-ата минута, само че бразилският нападател прати топката над напречната греда.

След блокиран изстрел на Родриго де Пол, топката рикошира и попадна в краката на Антоан Гризман, който осъществя в 68-ата минута, само че попадението не бе зачетено поради нарушаване. Това присъждане на рефера докара до сдърпване сред двата тима, което донесе жълти картони на Фабио Кардосо и Де Пол.

След центриране от корнер в 73-ата минута Еванилсон изпревари Аксел Витсел на първа греда и стреля, само че Облак внимаваше и отрази.

Яник Караско проби отляво в наказателното поле на Порто, надигра Пепе Акино и стреля, само че Диого Коща се намеси в 76-ата минута.

Меди Тареми насочи компактен изстрел от границата на наказателното поле към вратата на Атлети, само че още веднъж Ян Облак се намеси превъзходно в 82-ата минута.

Пабло Бариос центрира в наказателното поле в 88-ата минута, там Антоан Гризман шутира, само че не съумя да откри очертанията на вратата на Порто.

След центриране от корнер на Караско в петата минута на доването време на срещата, в опита си да почисти топката, Иван Маркано си означи автогол. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР